Tips5-8

 

Ni som följer GrowingGarden på facebook, instagram och twitter har redan haft nöjet att ta del av några bra-att-ha tips för din trädgård. De är så bra att de är värda att nämna igen :-). Nya tips kommer med jämna mellanrum så håll utkik!

 

5. Vattna vintergrönt
En kall vinter med djup tjäle innebär en påfrestning för vintergröna växter. Risken för torskador är stor fram på vårvintern när solen tittar fram. Vattna därför dina rhododendron, buxbom och barrväxter en sista gång om det fortfarande är tjälfritt i jorden.

6. Ta hand om verktyg och maskiner
Ställ undan gräsklipparen, tvätta den, kolla filter och tändstift. Samla ihop redskapen, tvätta dem, olja in dem och ställ undan.

7. Hängande rhododendronblad
En kall vinterdag kan rhododendron så riktigt hängiga ut. Bladen hänger och de rullar ihop sig. Det kan se ut som de är på väg att dö. Så är det inte, bladen rullar ihop sig för att minska avdunstningen.

8. Mata fåglarna
Om vintern blir kall och lång är det positivt att mata fåglarna. Det bidrar till att fler fåglar överlever. Mesar är en grupp av fåglar som uppskattar maten mycket.

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailby feather

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>