Tips1-4

 

Ni som följer GrowingGarden på facebook, instagram och twitter har redan haft nöjet att ta del av några bra-att-ha tips för din trädgård. De är så bra att de är värda att nämna igen :-). Nya tips kommer med jämna mellanrum så håll utkik!

 

1. Klipp löven
Om det fortfarande finns löv på gräsmattan så kör över dem med gräsklipparen. De finfördelade löven blir viktig mat för maskarna till våren. De i sin tur levererar näring till gräsmattan. Var uppmärksam på eklöven. De bryts inte ner lika snabbt varför de med fördel kan läggas i komposten.

2. Lämna perennerna i fred
Låt perennerna stå i fred, de behöver inte klippas ner i vinter. Ofta är de riktigt vackra även vintertid, inte minst om fröställningarna finns kvar.

3. Beskär hallonen
Hallonplantor som givit bär skall tas bort, skär bort dem så nära marken du kan. Var uppmärksam på de nya skotten. De behöver sannolikt gallras så att det blir kvar ca 10 plantor per löpmeter. Det ger goda förutsättningar för en bra skörd inför 2015.

4. Rensa ogräs
Rensa bort ogräset i rabatterna. En mild vinter med plusgrader sätter fart på ogräset.

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailby feather

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>