Trädgårdsnätverket SSPPG, som samlar Sveriges mesta attraktiva parker och trädgårdar åkte till England i oktober 2014. Growinggarden planerade resan tillsammans med CLGardens och fick även förtroendet att fungera som reseledare. 24 personer deltog och representerade ett brett urval av medlemmar från nätverket.

Resan pågick i fyra dagar och omfattade besök på fyra anläggningar. The Roof Garden i London, Hidcote i Cotswold samt ytterligare två London high-lights, Kew garden samt Queen Elisabeth park (Olympiaparken). Alla med proffessionell guidning, allt från Claire på Roof Garden till chefen för KEW, Richard Barley och landskapsarkitekt Peter Neal som visade oss Olympiaparken. Och med en höjdpunkt på Hidcote, en heldags workshop tillsammans med personalen med chefen Mike Beeston i spetsen. En helt underbar resa och vi vände åter till Sverige fyllda med inspiration.

 

 

bild 1
bild 2
Alhambra eller The Roof Garden i London? Det senare så klart, 6000 kvm fantastisk trädgård på 6:e våningen som förutom den spanska trädgården och innehåller en Tudor garden och ett English woodland. Underbara träd, dammar, levande flamingos och mängder av perenner och sommarblommor.

 

 

P1000897P1000912P1000919Hidcote garden, en av de främsta, kanske den bästa. Här tillbringade vi en hel dag tillsammans med deras headgardener. En workshop genomfördes också. Vi diskuterade finansiering, sponsorer, volontärer, hållbara trädgårdar bl a. Mycket givande – för alla!

 

bild 2 bild 3
  Kew Garden, världens äldsta botaniska trädgård. Hit kom vi i hällande regn och mottogs av nya chefen Richard Barley som hämtats från Australien. Som alltid imponerande, ingenstans ser vi så många fantastiska träd, så underbara utställningar. Vi tittade in i det tomma palmhuset som är under renovering, 400 miljoner kostar det kalaset!

 

bild 2
  P1000946The Queen Elisabeth park ligger i Olympiaområdet. En underbar park med en underbar guide, Peter Neal. Dagvattenhanteringen imponerar stort, träden växer så det knakar och aldrig har jag sett så många vackra perenner och sommarblommor som där. Fortfarande ett av Euorpas mest spännande parkprojekt!

 

- Ole

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailby feather

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>