P1000955

Så här snygg blev Stenströms nya uteplats! Ett elegant, hållbart och skötselfritt golv. Med tiden skiftar färgen från kopparbrunt till silver.

 

Growinggarden har byggt en ny uteplats till Stenströms skjortfabrik i Helsingborg. Från slitna betongplattor till ett trägolv i Camaru och en ”färdig” avenbokhäck inramar platsen.

– Härligt att vi fått en inbjudande och vacker uteplats till vår personal. Att byta sjöstensplattor mot ett trägolv kostar visserligen, likaså att plantera en färdig häck som inramning. Men det är det värt! Vi har fått kvalitet och hållbarhet och det lönar sig i längden, säger VD Anders Bengtsson.

Uteplatsen är 60 kvm stor och anlades under september/oktober 2014.

 

 

P1000881

Så här såg uteplatsen ut innan  GrowingGarden fick göra sitt. Ett slitet betonggolv och ganska lite grönt.

P1000887

Det krävdes en hel del jobb för att förvanlda uteplatsen. Här monteras  tryckimpregnerade reglar på en befintlig betongplatta. Vi valde 55 cm c/c mellan reglarna och tjärpapp under för god livslängd på reglarna.

P1000888

Vi valde 145 mm breda camaruplankor i fallande längder till uteplatsen. Trädslaget är hårt varför allt måste förborras. Alla hål försänks för att ge plats för träpluggar. Notera ca 2 cm avstånd från borrhål till plankans kant. Plankorna läggs med 6-7 mm avstånd.

P1000954

Golvet var dock värt mödan. Ett otroligt snyggt golv med minimalt skötselbehov. Det behöver inte oljas, det räcker med att hålla det rent och snyggt.

P1000951

Vackra terrakottakrukor från Grekland, planterade med buxbomskoner och klot, står numera utanför skjorfabrikens showroom.

 

Vill du också förvandla din tråkiga uteplats till en elegant och lättskött sådan? Kontakta GrowingGarden här.

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailby feather

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>